Beroendepersonligheten är där, jag har inte missbrukat på 13 månader. Det känns bra, men “beroende-tänket” är fortfarande där märker jag. Men just piller och alkohol är ett avslutat kapitel: är lite kaxig och visualiserar att: “om jag skulle ha en bensotablett framför mig skulle jag inte ta den.” Och jag kan nog tro att det är så. Men man måste vara realistisk och se vilka områden missbruket rör.

Det är svårt, och vissa dagar märker jag inte av det medan det är en blodig kamp andra dagar.

Många beteenden måste ändras och jag får behandling: DBT, men det känns inte tillräckligt. Men det kanske kommer?

Jag har lärt känna en fantastisk människa som också kämpar med samma sjukdom. Vi kan se, och supporta varandra. Jag ser mig tydligt i honom.

Men jag ser mycket i mig själv som ofärdigt och det kanske aldrig blir “klart”? Men jag önskar bara ett drägligt liv, där inte allt är en kamp.

Eller flykt.

Inga mardrömmar som jagar en, ingen självskadeproblematik, Beroendeproblematik och ej heller obalans.

Balans. Balans är jag ute efter.

Otåligheten förstör. Jag har så mycket att vinna på om jag bara kunde uppbåda ett uns tålamod. Jag har “gått back” mycket på otålighet. Allt från att agera för hårt i relationer till att stressa upp människor i kassan på affären.

Mycket knas ställer otålighet till med.

Misstag görs lätt i hets. Jag hatar att hetsa.

Jag sov inte natten till igår. Alls. Inte en minut. Det kändes inte så hemskt då, men på dagen så orkade inte min kropp hela vägen.

Jag hade ett video-samtal och såg mig själv. Ojojoj. Det var inte kul. Det var bedrövligt. Med smink så såg jag ut som ett jävla spöke.

När inte ens piffandet som är så trevligt inte räcker? Jag dömde ut mig rätt brutalt.

Men hela natten så satt jag med DBT-boken. Och det blev ju konstruktivt. Det var nog därför sömnbristen inte kändes så hemsk.

Farhågan var dock: hypomani. Jag höll mig hemma som säkerhetsåtgärd, minimera risker. Tvätta och dona hemma. Men natten som var, sov jag rätt så ovaggad. Skönt och mycket lättad.

Det blev ett långt inlägg men skönt att ventilera lite. Tack för ert tålamod, ni som tagit er igenom hela stycket.