Djävulen som satt på min axel

djavulen_overdosering

Denna Torsdag som var. 2016-06-23 så satt djävulen på min axel.

Vi har ett avtal, min psykiatriska mottagning och jag: jag hämtar ut mediciner och överlämnar dem omedelbart till mottagningen.

Men denna Torsdag så kom Satan och talade till mig. ”Ta medicinen och gå din väg. Lämna inte upp den.”

Jag tänkte att jag skulle ta dem på en gång, allihop. 10 st. Det är inte så många. Men efter varje överdos så försvagas hjärnan. Kroppen blir mindre och mindre motståndskraftig. Detta kanske hade varit min sista överdos.

Detta skrämmer mig. Men Universum, sade till mig att tänk på konsekvenserna: de långvariga och det kortvariga.

Universum sade: ”gör rätt val.”

Jag har tatuerat in ”tag tillbaka makten” fredagen innan. Jag stannade upp, tänkte på tatueringen och vad allt den står för.

Jag återtog makten över Djävulen, och lämnade upp medicinen enligt avtal.

Jag är inte direkt troende men Djävulen för mig är en symbol, en symbol för de destruktiva tankarna. Det negativa, okonstruktiva.

Jag talade med en kunnig kvinna, på sjukhuset, om vad hon har sett, gällande överdoser samt självmord och självmordsförsök. Detta skrämde mig.

På ett bra sätt. Hon är troende och vi enades i vad djävulen står för. Hon sade: ”att efter ett misslyckat självmordsförsök som har förstört en människas liv, så står han bredvid och skrattar åt en.”

Detta samtal tror jag förändrade mitt liv. Alla ”misslyckade” självmordsförsök, som förstört människors liv. De kan inte äta själva, gå på toaletten själva. De kan inte leva ett normalt liv igen.

Där har jag kunnat hamna.

Och som sagt: efter varje överdos försämras motståndskraften att hantera överdoserna.

Jag har slutat räkna mina överdoser, nästan slentrianmässigt. Och detta är farligt. Jag behövde skrämmas. Respekten över hur lite som kanske krävs för att förstöra mitt liv. Eller döda mig själv.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.