Jag är nu 30 år fyllda och har alltid varit en aning bitter.

Men jag är inte dum.

Nu har en person lärt mig något viktigt: skakat mig i grundvalarna. Jag är som sagt inte dum. När någon överbevisar mig: att jag har fel, så ändrar jag mig.

Ja, försöker i alla fall. Hunden är gammal och det blir svårare att sitta: dag för dag. Men man måste respektera folk. Människorna omkring dig.

Vill inte någon definiera sig: så skall den ej tvingas, personen alltså. Människan.

Jag märker att det sitter djupt rotat. Hon eller han. Men det finns en sådant stort spektrum utöver. Min egen kropp ryser när jag minns första gången någon känd politiker kallade mig för  något märkligt: han tyckte att jag skulle kallas med en ändelse i formen femininum. Inte maskulinum. Men jag är maskulinum.

Kvinna kan man dock med fördel säga, för det känns helt ok. Men flicka, tjej, gumman… Nä. Det får vara. Det kan vara för att det kan kännas förminskande ibland. En person får kalla mig Bejb. Men det är för att det är på ett så jävla genuint och kärleksfullt sätt. Och notera den svenska stavningen.

Men åter.

Jag säger ofta fel, men jag noterar att jag gör det. Ett namn är lätt att få rätt, ett pronomen är oerhört svårt att lära om och lära rätt.

Tänk vad indoktrinerad man är.

Förr var jag till och med sarkastisk och hånfull mot ordet hen: men nu när jag fått veta bättre: så kan man inte annat än göra rätt.

Därmed: förändra sig. Nu börjar jag förstå hur viktigt detta korta och koncisa ord faktiskt betyder för folk.

Detta är viktigt.

Min pappa och jag har tidigare diskuterat könstilhörighet då jag aldrig riktigt känt mig som en kvinna. Jag är mer: “som en av grabbarna.” Men kom för många år sedan fram till att alla har kvinnligt samt manligt i sig.

Hur jag då kunde bli så fördomsfull det vet jag inte.

Men när jag blir överbevisad så förändrar jag.

En fördom borta: the rest… kommer väl sedan när man får in nya underbara individer i livet som lär en rätt! 🙂

Lång text… Men kontentan är att: det går att lära gamla hundar att sitta.

(Även om det går segt ibland.)